Aerospace Technology

۷ مطلب در خرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

تاثیر ارتفاع بر عملکرد هواپیماهای پیستون ملخی

هواپیماهای سبک از موتورهای پیستون ملخی کمک می گیرند. یکی از قیدهایی که همواره بر هواپیماهای سبک تحمیل می شود، محدودیت ارتفاع است که توسط موتور تحمیل می شود. افزایش ارتفاع باعث کاهش فشار و چگالی هوا می شود. موتور برای تامین توان مورد انتظار، به فشار مانیفلد (ورودی موتور) معینی که عمدتا فشار سطح دریاست نیاز دارد. با افزایش ارتفاع باید تمهیدی برای جبران این کاهش فشار جست. جبران افت فشار و چگالی باعث می شود که وزن و ابعاد موتور و همچنین خنک کن افزایش یابد. شاید هم نیاز به استفاده از توربوشارژر باشد. می توان تا دو مرحله توربوشارژر برای رسیدن به ارتفاعات بسیار بالا بکار برد.

تصویر زیر نقشه عملکردی یک موتور پیستون ملخی نوعی را نشان می دهد که باید توسط کارخانه سازنده در اختیار مشتری قرار گیرد. به کمک این نقشه می توان اثر ارتفاع، فشار و دمای غیر استاندارد را بر موتور اعمال و توان آن در ارتفاع و دمای غیر استاندارد تعیین کرد.

performance map

اما چرا ابعاد و وزن موتور وخنک کن تحت تاثیر ارتفاع قرار دارد؟ پاسخ را در مطلب حاضر ببینید.

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
علی فطین

P&W چگونه قصد کاهش مصرف سوخت شصت درصدی دارد؟

تا به امروز پیکربندی های متنوعی از هواپیماها طراحی شده است. آنچه امروز مورد توجه است، جانمایی و ترکیب موتور و بدنه است. طرح های مختلفی از نصب موتور در دم، درون بال، پایلون زیر بال و یا حتی روی بال ارائه شده اند. اما آنچه که حتی طراحان با سابقه را شگفت زده کرد، طرح شرکت P&W در نصب نسل جدیدی از موتورهاست که نه تنها پره های فن را از هسته موتور جدا می کند، بلکه هسته ی موتور آن را به صورت زاویه دار . در پشت فن ها قرار می دهد.

 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
علی فطین

جنرال الکتریک چگونه بازده سیکل عملکردی موتور خود را افزایش می دهد؟

چالش پره و حرارت!

یکی از مهمترین پارامترهای بهبود بازده سیکل حرارتی برایتون دمای ورودی توربین است. این دما به دلیل محدودیت های سازه ای مقید است. توربین با سرعت دورانی بالا ( rpm 3000 در توربین های زمینی) حرکت می کند. این سرعت دورانی نیروی شعاعی بالایی به پره ها وارد می کند. در چنین شرایطی دمای بالای جریان خواص مکانیکی مواد را تحت تاثیر قرار می دهد. در چنین شرایطی، از مهمترین عوامل خرابی پره های توربین خزش (Creep) و همچنین شکست در اثر خستگی(Fatigue) است.

شکست پره توربین

شرکت جنرال الکتریک برای کنترل حرارت پره های توربین از دو روش کلی استفاده می کند. 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
علی فطین

5 دانستنی جالب در مورد تست موتور توربینی

موتورهای هوایی پیش از نصب بر روی هواپیما تست های متعددی را سپری می کنند. پنج نکته ای که شاید دانستن آنها جالب باشد در ادمه آورده شده است.

  • تفنگ پرنده

تفنگ پرنده یک لوله ی هوای پرفشار است که پرنده بی جان را به داخل موتور شلیک می کند. این وسیله اولین بار در سال 1950 برای شبیه سازی برخورد پرسرعت پرنده با موتور طراحی شده است. در این تست، پرنده بی جان با ابعاد استاندارد به درون موتور پرتاب می شود.

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

۳ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
علی فطین

آماده سازی تجهیزات تست گیربکس در موتورهای اولترافن

شرکت رولز رویس برنامه ساخت موتورهای توربوفن با جریان کنار گذر بسیار بالا (اولترافن) را آغاز کرده است. در این راستا در سال 2014 مقرر شد جهت تست سیستم گیربکس تجهیزات مورد نیاز ساخته شوند. مسئولیت ساخت این تجهیزات به مرکز Dahlewitz در کشور آلمان سپرده شد. مقرر شده است که این مرکز بارهای وارده در حین پرواز و همچنین سازگاری و هماهنگی سیستم گیربکس با فن و کمپرسور را شبیه سازی کند.

موتورهای اولترا فن میروی تراستی معادل با 100000lb  تولید می کنند. گیربکس هایی که در این موتورها کاربرد دارند باید قادر به انتقال 15 الی 80 مگاوات توان باشند. شرکت آلمانی برای آماده سازی تجهیزات لازم و همچنین گیربکس ها، 200 مهندس در زمینه های چرخ دنده دار(دنده ملخی)، دنده مخروطی، درایو-شافت و همچنین در زمینه ی محفظه و ریخته گیری استخدام کرده است.

توضیحاتبیشتر در ادامه مطلب

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
علی فطین

بوئینگ 747 با 6 موتور

یکی از قابلیت های هواپیمای بوئینگ 747 که تا حدودی نهفته مانده است، توانایی حمل دو موتور اضافی بر روی بالها است. البته در بال مکانیزمی برای انتقال سوخت و یا گرفتن هوای موتور (Bleed Air) تعبیه نشده است و این موتورها نقشی در تولید نیروی پیشران ندارند. برای حمل سریع موتورها به نقاط مختلف بویژه بمنظور انجام تعمیرات، از این امکان هواپیمای 747 می توان بهره برد.

اینجاست که باید هنر بوئینگ در ساخت بال را تحسین کرد. هریک از موتورهای هواپیمای 747 نزدیک به پنج تن وزن دارند که با این حساب هر یک از بالهای این هواپیما پانزده تن موتور حمل می کند که با در نظر گرفتن وزن سیستم ها و البته سوخت درون بال باید بیشتر هم متعجب شد.

۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰
علی فطین

مکانیزم عملکرد فلپ در هواپیما

عملکرد فلپ در حین نشست و برخاست مشخص می شود. فلپ با تغییر (افزایش) انحنا و سطح بال ضریب برا را افزایش داده و مسافت نشست و برخاست هواپیما را کاهش می دهد.

اما فلپ ها با چه مکانیزمی عمل می کنند و نحوه باز و جمع شدن انها چگونه است؟

۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰
علی فطین